گزارشى از نشست سازمان دانشآموختگان
دربارهى رخدادهاى ٢٢ خرداد ٨۵
تهيهکننده گزارش: عليرضا جبارى
سخنرانان غالبا خواستار آزادى همهى بازداشت شدگان اخير جنبش کارگرى، دانشجويى، مطبوعات، اعتراضهاى قومى و همهى زندانيان راه آزادى شدند. آنها در عين حال بر وخامت اوضاع زندانيان بهويژه در شهرستانها که از هر گونه امکان رسانهاى و خبررسانى محروم و از اين رو دستخوش ستم دوگانهاند، تاکيد کردند
- نشست سازمان دانشآموختگان (ادوار تحکيم وحدت) در ساعت ۵ بعداز ظهر روز شنبه ٣/۴/٨۵ در دفتر آن سازمان در ميدان سپاه {عشرت آباد} برگزار شد. شمارى از دوستداران آزادى و مردمسالارى، از لحظهى شروع برنامه، در مکان برگزارى نشست حضور داشتند. با توجه به کمى جا و زياد بودن شمار شرکتکنندگان، ترکيب جمعيت گهگاه دگرگون مىشد. با آمد و شد شمار بزرگى از حاضران مىتوان شمار کل شرکتکنندگان را نزديک به ۴٠٠ نفر و ميانگين حاضران در هر زمان را نزديک به ٢٠٠ نفر برآورد کرد.
نمايند گانى از احزاب و سازمانهاى مخالف و منتقد به خودکامگى واقتدارگرايى و نيز بسيارى شخصيتهاى اپوزيسيون درجمع حضور داشتند.
نشست با ايستادن حاضران و همخوانى سرود ملى“اى ايران، اى مرز پرگهر" و سپس نشان دادن قطعه فيلمى با صدا و تصوير مهندس علىاکبر موسوى خويينى که نمايشگر مقاومت او در برابرعناصر اقتدارگراى دوره ششم مجلس بود آغاز شد وسپس سخنرانان، هر يک به نوبهى خود به شرح ابعاد شخصيت مهندس علىاکبر موسوى خويينى پرداختند.
مهندس موسوى خوئينى در تجمع ٢٢خرداد زنان در ميدان هفت تير ضرب وشتم شد و سپس توسط ماموران دولتى بازداشت وهمان شب به بند ٢٠۶ زندان اوين - که دراختيار ماموران وزارت اطلاعات است – انتقال يافت. حاضران در اين نشست دلايل واقعى بازداشت آقاى موسوى خوئينى را که به زعم آنان با آنچه کارگزاران دولتى ميگويند متفاوت است را برشمردند. طبق اظهارات انجام شده دلائل رسما اعلام شده درمورد همهى زندانيان سياسى کم و بيش برابر بوده و دلائل واقعى در جايى دگر نهفته هستند.
بازداشت مهندس موسوى خويينى، از نظر بسيارى از سخنرانان، در شجاعت او دردفاع پيگيرانه از همهى اقشارآسيبپذيرو محروم نگاه داشته شده ازحقوق شهروندى و حمايت او ازهمه زندانيان جنبش دانشجويى، مطبوعات، مخالفت با تعرض به حقوق وآزادىهاى قومى و حمايت از حذف تبعيض ميان اقوام گوناگون ساکن ايران، در هنگام نمايندگى مجلس و پس از آن ريشه دارد.
سخنرانان،ضمن حمايت پيگير وپيشنهاد انجام اقدامى قاطع براى آزادى مهندس علىاکبرموسوى خويينى، دبير کل سازمان دانشآموختگان (ادوارتحکيم)، خواهان آزادى ديگر بازداشتشدگان جنبش کارگرى، دانشجويى، مطبوعات و ديگر نهادهاى اجتماعى تحت فشار، شدند. آنها همچنين آزادى قلم، بيان، اجتماعات مسالمتآميز و ديگر آزادىهاى مصرح در اعلاميهى جهانى حقوق بشر را تنها ضامن تحقق خواستهاى دمکراتيک معوق ماندهى جنبش مردمى ميهن ما دانستند و اتحاد فراگير در راه تحقق اين خواست ها را تنها راه برونرفت از شرايط دشوار کنونى کشورما دانستند.
مسعود دهقان، دبير سياسى انجمن اسلامى دانشگاه امير کبير، در سخناناش از ادامهى بازداشت اعضاى شوراى مرکزى انجمن اسلامى دانشجويان دانشگاه اميرکبير، ياشار قاجار و عابد توانچه، در بند ٢ امنيتى اوين، انحلال انجمن اسلامى دانشجويان دانشگاه امير کبير و حکم سه ماه ونيم حبس تعزيرى براى پويا محموديان، از فعالان دانشجويى آن دانشگاه خبر داد. همسرمهندس موسوى، خانم اسلا مى از بيمارى و وخامت حال همسر خويش و نبود امکان ملاقات با او سخن گفت و اعلام کرد که ازفردا هر روز به مدت دو ساعت،به عنوان همسر ستمديدهى يک زندانى در محل ساختمان دادسراى تهران تحصن خواهد کرد و اين کار را، تازمانى که امکان ملاقات او با همسرش فراهم نشود، ادامه خواهد داد.
عبدالفتاح سلطانى، وکيل مهندس موسوى از ايجاد مانع در راه امضاى برگ وکالت موکلش گفت و اين اقدام را بهسان مانعتراشى در وکالتاش شمرد و اعلام کرد که تا حد توانايى خود درگشودن اين راه خواه کوشيد.
دکتر محمد ملکى،خواهان قاطعيت هر چه بيشتر دوستداران دمکراسى و حقوق بشردر مطالبهى آزادى مهندس خوئينى و همهى مبارزان سياسى دربند شد. سخنرانان غالبا خواستار آزادى همهى بازداشت شدگان اخير جنبش کارگرى، دانشجويى، مطبوعات، اعتراضهاى قومى و همهى زندانيان راه آزادى شدند. آنها در عين حال بر وخامت اوضاع زندانيان بهويژه در شهرستانها که از هر گونه امکان رسانهاى و خبررسانى محروم و از اين رو دستخوش ستم دوگانهاند، تاکيد کردند.
ابراهيم مددى، نماينده ى سنديکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران وحومه، با اشاره به تلاشهاى مهندس موسوى در استيفاى حقوق اعضاى اين سنديکا خواستار آزادى او و نيز منصور اسانلو، رئيس هيئت مديرهى سنديکاى کارکنان شرکت واحد و ديگر زندانيان مبارزه در راه تحقق حقوق شهروندى مردم شد.
او سپس خواستاربازگشت به کار ١٨٠ نفر از کارگران عضو سنديکا که به سبب اعتراض به شرايط دشوارکارشان از کار برکنار شدهاند، شد.
حجتالاسلام دکتر محسن کديور، واپسين سخنران اين نشست گفت:
"من مهندس موسوى را شاخص اعتدال جوانان و دانشجويان ايران مىشناختم و طبيعى است که در نبود او جنبش دانشجويى کشور راديکاليزه شود. او آرزو کرد که مهندس موسوى آزاد و شيوههاى مسالمتآميز و آرام مبارزه مدنى که ضامن تحقق دمکراسى است بر جامعهى شهروندى حاکم شود و بدين وسيله، با پرهيز از خشونت، امکان گذر مسالمتآميز به دمکراسى، از طريق پناه جستن به آراى عمومى شهروندان در شرايط دمکراتيک، فراهم شود.
سخنرانانِ اين جمع باشکوه: دکتر حبيب الله پيمان، دکترهاشم آقاجرى، دکتر سعيد حجاريان، مهند س حسين شاهاويسى، دکتر فريبرز رئيسدانا، سيمين بهبهانى، دکتر عبدالفتاح سلطانى، شمسالدين سياسىراد، دکتر پرويز ورجاوند، رضا خجسته رحيمى، دکترالهه کولايى، فريبا داوودى مهاجر، دکترمحمد ملکى، تقى رحمانى، دکتراحمد شيرزاد، محمدعلى عمويى، عيسى سحرخيز، مهندس هاشم صباغيان، مسيح على نژاد، مجتبى بيات، ابراهيم مددى، مسعود دهقان، حسين مجاهد، احمد باطبى، حجتالله شريفى، همسر مهندس علىاکبر موسوى خويينى و دکتر محسن کد يور بودند.
درفاصلهى سخنرانىها رضا دلبرى، عضو شوراى مرکزى سازمان ادوار تحکيم، که اجراى برنامه را به عهده داشت پيام على صالحآبادى را که به دليل تصادف نتوانسته بود در نشست حضور يابد خواند، عليرضا جبارى پيام اتحاد دمکراسىخواهان ايران را خواند و رضا د لبرى، مجرى برنامه، پيام تلفنى معصومه شفيعى، همسر روزنامهنگار مبارز، اکبر گنجى را که نتوانسته بود در جمع حضور يابد به آگاهى حاضران رساند. نشست با شکوه سازمان دانشآموختگان {ادوار تحکيم} در ميان حضور مشتاقانهى رهروان راه آزادى و دمکراسى، در ساعت۵/۹ بعد از ظهر به پايان رسيد.
– تهران – ٣ تير ١٣٨۵