گزارش و قطعنامه گردهم آيى وين
در اعتراض به قتل اکبر محمدى در زندان
و براى آزادى کليه زندانيان سياسى


ديروز جمعه ١٣ مرداد به ياد اکبر محمدى با اندوه و تاسف فراوان از مرگى که مى توانست به وقوع نپيوندد در ميدان اصلى شهر وين گردهم آمديم.
با وجود زمان محدودى که براى تصميم به اين گردهم آيى و خبر دهى آن وجود داشت و با وجود هواى سرد همراه با باد شديد و باران نم نمى که مي‌باريد بيش از ٨۰ نفر در اين گرد هم آيى شرکت کردند. آنچه که در حين مراسم به چشم مى خورد شرکت گسترده زنان در اين گرد هم آيى بود. برخى با لباس هاى تابستانى که قبل از شروع سرما پوشيده بودند مستقيما از محل کار به گرد هم آيى آمده و در طول مراسم مى لرزيدند.
بسيارى در سوگ جوانى که مي‌توانست در يک کشور دموکراتيک بعد از شرکت در تظاهرات دانشجويى و حتا ارگانيزه کردن آن به تحصيلات خود ادامه دهد، بدون اينکه کوچکترين صدمه اى حتا به روند تحصيلش بخورد چه برسد به سلامتي‌اش، چه رسد به حبس و شکنجه هفت ساله در زندان، چه رسد به مرگ، اشک ريختند. همگى با تمام وجود معتقد به آزادى فکر و انديشه و براى آزادى کليه زندانيان سياسى در ميدان اصلى شهر جمع شده بودند و تعدادى با پخش گزارش نهادهاى بين‌المللى بين عابرين به زبان هاى انگليسى، آلمانى و فارسى آنها را از شرايطى که منجر به مرگ اکبر محمدى شد آگاه مى کردند و در نهايت نگرانى خود را از وضعيت ديگر زندانيان سياسى ابراز مى کردند. بسيارى از حاضرين تاکيد داشتند که در زمانى که چشم ها همه به سوى کشتار در لبنان و اسرائيل است، لازم است تا توجه جامعه بين‌المللى مدام به نقض حقوق بشر در ايران جلب شود. راس ساعت ٢۰ شرکت کنندگان در گردهم آيى با سه دقيقه سکوت به ياد اکبر محمدى با مشت هاى گره کرده گرد نقش‌هايى با شمع که کبوتر آزادى و نقشه ايران در زندان را نشان مي‌داد ايستادند و پس از آن قطعنامه‌ى گرد هم آيى خوانده شد. اين مراسم که ساعت ١٨‌آغاز شده بود تا ساعت ٢١ ادامه داشت.

قطعنامه گرد هم آيى جمعه ١٣ مرداد دروين
زندانى سياسى، آزاد بايد گردد

اکبر محمدى، مبارز شجاع جنبش دانشجويى در نهمين روز اعتصاب غذا، دچار ايست قلبى شد و جان باخت. او که در جريان اعتراضات کوى دانشگاه در سال ١٣٧٨ بازداشت شده بود، در دادگاه بدوى به اعدام وسپس به ١٥ سال حبس محکوم شد.
اکبر محمدى براثر شکنجه‌هاى سختى که متحمل شده بود به بيماري‌هاى جسمى و روحى مبتلا شد و به همين دليل از طرف پزشکان به مرخصى نامحدود فرستاده شد. او در حين همين مرخصى بدون هيچ دليلى بازداشت و دوباره به زندان اوين منتقل گشت.
جمهورى اسلامى مي‌کوشد تا با "حادثه خواندن" مرگ مشکوک اکبر محمدى نقش خود را در اين جنايت انکار کند، و حقايق مرگ اکبر محمدى آشکار نشود. اين حکومت طى بيست وهفت سال نشان داده است که از هيچ توطئه‌اى عليه زندانيان سياسى دريغ نمي‌کند.
ما سران جمهورى اسلامى و ارگان‌هاى امنيتى وقضائى را مسئول مستقيم اين چنين فجايعى مي‌دانيم.
ما به همراه همه آزاديخواهان و مدافعان حقوق بشر هم اکنون نگران سرنوشت همه زندانيان سياسى و به ويژه احمد باطبى که دوباره بازداشت و به زندان اوين منتقل شده است و پنج روز است که در اعتصاب غذا بسر مي‌برد، هستيم. همچنين مايل هستيم که بر نکات اساسى زير تاکيد نمائيم:
• ما اعتراض خود را به تداوم نقض حقوق بشر، سرکوب فعالين سياسى و بازداشت و در بند کشدن آنان، پيگرد فعالين نهادهاى مدنى و حمله به تجمات زنان، کارگران، دانشجويان و اقليت‌هاى قومى در ايران اعلام مي‌داريم.
• ما هم مانند همه فعالان سياسى، فرهنگى، دانشجوئى و مطبوعاتى خواستار تشکيل فورى يک "هيات حقيقت‌ياب مستقل" براى کشف و اعلام واقعيات مربوط به اين مرگ مشکوک به افکار عمومى بوده و نسبت به تکرار چنين رويدادهاى تکان دهنده‌اى در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها - به ويژه مکان‌هاى نگاهدارى زندانيان سياسى، دانشجوئى و مطبوعاتى هشدار جدى مي‌دهيم.
• ما خواستار اعزام نمايندگانى از سوى سازمان ملل و نهادهاى بين‌المللى مدافع حقوق بشر به ايران براى بررسى وضع زندانيان سياسى و روشن شدن علت مرگ اکبر محمدى هستيم.

هيچ انسانى نبايد به خاطر عقايدش در زندان باشد


جمعى از ايرانيان مقيم اتريش در وين
جمعه ١٣ مرداد ١٣٨٥