جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران
ایران: با نزدیک به ۲۰۰ کشته تحقیقات بینالمللی ضروری است
پاریس، ۸ اکتبر ۲۰۲۲ (۱۶ مهر ۱۴۰۱): فدراسیون بینالمللی حقوق بشر (FIDH) و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) خواستار آغاز تحقیقات مستقل بینالمللی در مورد مرگ خانم مهسا (ژینا) امینی و استفادهی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از نیروی مرگبار علیه معترضان در سراسر کشور هستند.
مرگ زندانی عقیدتی بھنام محجوبی
پزشکان و کادر پزشکی مستقر در اتریش برای دفاع از حقوق بشر در ایران و جامعھ دفاع از حقوق بشر در ایران - اتریش، این خبر تاسف انگیز را دریافت کرده اند مبنی برینکه زندانی عقیدتی، بھنام محجوبی، دیروز در بیمارستان لقمان در تھران درگذشت. او در تاریخ ٢۴ بھمن از زندان اوین بھ بیمارستان منتقل شده بود. بنا بھ خبرھای رسیده، بھنام محجوبی پس از مصرف قرصی کھ دکتر زندان بھ او داده بود بھ کما رفت. او در بیمارستان توسط ماشین اکسیژن تنفس میکرد.
بیانیهی مشترک برنامه نظارت و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران به شدت تصمیم دولتمردان ایران برای بازگرداندن نسرین ستوده به زندان را محکوم میکنند و یک بار دیگر دولتمردان ایران را به آزادی بدونقیدوشرط و دائمی خانم ستوده فرا میخوانند.
نسرین ستوده را بدونقیدوشرط و کامل آزاد کنید!
برنامهی نظارت و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران از مرخصی خانم نسرین ستوده و امکان پیگیری درمان مورد نیاز او استقبال میکنند و یک بار دیگر دولتمردان ایران را به آزادی بدونقیدوشرط و دائمی خانم ستوده فرا میخوانند.
جان نسرین ستوده در پی انتقال به زندان قرچک بهشدت در خطر است
خانم ستوده دچار مشکلات جدی قلبی و ریوی ناشی ناشی از اعتصاب غذاست که از ۱۱ آگوست ۲۰۲۰ (۲۱ مرداد ۱۳۹۹) ۲۵ سپتامبر (۴ مهر) ادامه داشت. او روز ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۰ (۲۹ شهریور ۱۳۹۹) از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد و پس از پنج روز و پیش از پایان درمان در تاریخ ۲۳ سپتامبر (۲ مهر ۱۳۹۹) وی را به زندان اوین بازگرداندند و از مراقبت پزشکی محروم کردند. در پی آن متخصصان گفتند که او باید دوباره به بیمارستان منتقل و فوری تحت معاینات قلب و آنژیوگرافی قرار گیرد. برنامهی نظارت و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران بهشدت از انتقال خانم نسرین ستوده به زندان قرچک و خطر بزرگ ناشی از آن برای جان او نگران هستند و دولتمردان ایران را به آزادی فوری و بدونقیدوشرط خانم ستوده فرا میخوانند.
بیانیهی مشترک برنامه نظارت و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران
برنامهی نظارت و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران بهشدت نگران وضع سلامتی خانم ستوده هستند که در نتیجهی کوتاهی آشکار دولتمردان ایران بدتر شده است، و دولتمردان ایران را به آزادی فوری و بدونقیدوشرط خانم ستوده فرا میخوانند.
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر با اشاره به خطر کووید: از ایران خواست مدافعان حقوق بشر را آزاد کند.
کمیسر عالی حقوق بشر گفت: «من از دولتمردان ایران میخواهم که با توجه به تعهدات خود درحقوق بینالمللی، از جمله حق دادرسی عادلانه، محکومیت تمام افرادی را که بدون مبنای حقوقی کافی زندانی شدهاند مورد بازبینی قرار دهند. من همچنین خواستار آزادی بیقید و شرط مدافعان حقوق بشر، وکلای دادگستری و زندانیان سیاسی و نیز کلیه افرادی هستم که به دلیل شرکت در اعتراض مسالمتآمیز زندانی شدهاند، و یا به دلیل ابراز نظر مخالف یا بهکارگیری حقوقشان از آزادی محروم شدهاند. بهویژه مهم است که این بیعدالتی در زمانی که کووید ۱۹ در زندانهای ایران یکهتازی میکند اصلاح شود.»
وخامت حال نسرین ستوده و فشار بر او با دستگیری دخترش برای جلوگیری از گسترش اعتصاب غذا و اعتراض در زندانها
برنامهی نظارت دولتمردان ایران را فرا میخواند تا فوری و بدون قید و شرط خانم نسرین ستوده و کلیهی مدافعان حقوق بشر زندانی را آزاد کنند. برنامهی نظارت همچنین دولتمردان ایران را فرا میخواند تا با درنظر گرفتن شرایط کنونی پاندمی کووید ۱۹ سلامت جسمانی و روانی او و کلیهی مدافعان حقوق بشر را تضمين کنند.
با اوج گیری خطر کووید ۱۹ در بازداشتگاهها کلیهی مدافعان حقوق بشر باید آزاد شوند
پاریس ـ ژنو، ۱۳ آگوست ۲۰۲۰ (۲۳ مرداد ۱۳۹۹) ـ برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر امروز اعلام کرد: با گسترش خطر کووید ۱۹ در ایران و شمار رو به رشد مبتلایان در بازداشتگاهها، آزادی بدون قید و شرط و فوری کلیهی مدافعان حقوق بشر زندانی بسیار ضروری است.
کرونا زندگی مدافع حقوق بشر نرگس محمدی را تهدید میکند
برنامهی نظارت از دولتمردان ایران میخواهد تا خانم نرگس محمدی را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند و امکان دسترسی فوری به مراقبت مناسب پزشکی برای او فراهم و او را آزاد کنند زیرا حبس نرگس محمدی خودسرانه است و با هدف مجازات او بهخاطر فعالیتهای حقوق بشری او انجام شده است.
دومین سالگرد بازداشت خودسرانهی نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری
نیروهای امنیتی در روز ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ خانم نسرین ستوده را در خانهی او در تهران دستگیر و به زندان اوین پایتخت منتقل کردند. آنها در پی دستگیری، حکم جلبی را به او نشان دادند و گفتند که برای گذراندن حکم پنج سال زندان دستگیر میشود. حکم مذکور به صورت غیابی در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ صادر شده بود. آنها حکم دادگاه در مورد این محکومیت را به خانم نسرین ستوده نشان ندادند و او پیش از دستگیری از محکومیت یا حکم زندان مطلع نشده بود که نقض موازین داخلی و بین المللی محاکمهی عادلانه است. خانم ستوده به این حکم اعتراض کرد.
به آزار قضایی مدافع حقوق بشر نرگس محمدی پایان دهید و او را آزاد کنید
برنامهی نظارت نگرانی شدید خود را دربارهی تداوم آزار قضایی و وضع رو به وخامت سلامتی خانم نرگس محمدی در زندان ابراز میکند و از دولتمردان ایران میخواهد تا او را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند و امکان دسترسی فوری به مراقبت مناسب پزشکی برای او فراهم کنند.
قطعنامه در بارهی نقض فاحش و نظاممندِ حقوق بشر در ایران
این قطعنامه را «جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران» به مثابهی کارنامهی مختصر سه سالهی نقض حقوق بشر در ایران به کنگره ارائه کرده بود.
ایران: محکومیت هفت مدافع حقوق بشر به حکم های سنگین زندان؛ مضحکه ی عدالت
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر) از صدور حکمهای طولانی زندان برای هفت مدافع حقوق بشر بهخاطر فعالیتهای سندیکایی یا گزارشدهی دربارهی این گونه فعالیتها در چارچوب اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در شوش، استان خوزستان در جنوب غربی ایران، مطلع شده است.
برنامهی نظارت حکم زندان و تداوم حبس خودسرانهی فرهاد میثمی را بهشدت محکوم میکند
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) (عضو فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر) از محکومیت و تداوم حبس خودسرانهی آقای فرهاد میثمی، پزشک، مطلع شده است. آقای میثمی در دفاع از حقوق زنان، از جمله با پشتیبانی از مبارزه علیه تحمیل حجاب بر زنان و دختران و دفاع از حقوق زنان برای انتخاب پوشش خود، مبارزه کرده است.
نامهی ۲۱ وکیل دادگستری به رئیس قوهی قضاییه
اسماعیل بخشی، کارگر و شهروند ایرانی مى باشد و خواست وى مطالبات قانونى صنفى بوده است که اين روزها مورد حمله تبليغات منفى سازمان يافته و نسبت هاى ناروا از سوى صداو سيما و برخى مسئولين نيز قرار گرفته است.بى ترديد اظهار نظر قبل از صدور حکم , بر خلاف قانون و ممنوع مى باشد.
قطعنامهی پارلمان اروپا: نسرین ستوده را آزاد کنید؛ به نقض حقوق بشر پایان دهید!
این قطعنامه با اشاره به تحریمهای شورای اروپا علیه ناقضان جدی حقوق بشر در ایران و گفتگوهای سیاسی در سه سال اخیر با مسئولان جمهوری اسلامی از جمله دربارهی وضعیت حقوق بشر، و منشور حقوق شهروندی، از جمهوری اسلامی خواسته است:
ـ فوری و بدون قید و شرط نسرین ستوده را آزاد کند و تا آن زمان در مورد رفتار با خانم ستوده به مقررات سازمان ملل در مورد رفتار با زندانیان پایبند باشد؛
ـ به هرگونه شکنجه و بدرفتاری با زندانیان فوری پایان دهد و در عمل و قانون ترتیبی در پیش بگیرد که هیچ کس در معرض شکنجه یا رفتارها و مجازاتهای دیگر ظالمانه، غیر انسانی یا تحقیر آمیز قرار نگیرد؛
پشتیبانی از برقراری صلحی پایدار: اهدای جایزه حقوق بشری جمهوری فرانسه به دو سازمان فلسطینی و اسرائیلی
۱۲ دسامبر ۲۰۱۸ - عبدالکریم لاهیجی، رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و رئیس جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران، گفت:
«اهدای جايزهی حقوق بشر فرانسه به دو سازمان فلسطينی و اسرائيلیِ عضو فدراسيون نشانهی قدردانی از تلاشهای آنان برای پایان دادن به اشغال و از سر گرفتن گفتگو بين مقامهای دو کشور در چارچوب قطعنامههای سازمان ملل و دستیابی به تفاهم و دوستی و صلح پايدار بين مردم اسرائيل و فلسطين است.»
گزارش شفاهی گزارشگر ویژهی وضعیت حقوق بشر در ایران به سازمان ملل در روز ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷
خانم عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژهی سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۶، (۲۵ اکتبر ۲۰۱۷) با تقدیم گزارش ماه آگوست / سپتامبر ۲۰۱۷ به «کمیتهی سوم» نشست همگانی سازمان ملل متحد، در اظهارات شفاهی اطلاعات بهروز شدهای را ارائه کرد.
تصویب قطعنامهی نقضِ فاحشِ حقوق بشر در ایران با رأی بالاتر از سال پیش
نکتهی بسیار مهم این است که همهی کشورهای عضو کمیته سوم عضو مجمع عمومی سازمان ملل هستند و نتیجهی رای گیری برای قطعنامه ها بهطورِ معمول در مجمع عمومی تکرار میشود.
صفحهها
